При зберіганні продуктів в упаковці з харчової плівки їх поживні та смакові властивості зберігаються. Матеріал захищає їх від впливу сторонніх запахів, вологи, зовнішньої середовища. Він підходить для будь-якої продукції, включаючи жиросодержащая, вологу, підігріту. Харчова плівка ПЕ має виражений глянець, що покращує зовнішній вигляд упакованих фруктів і овочів, ковбас і сирів, кондитерських виробів і т.п.
Вигідна ціна упаковки. Матеріал має властивість самоадгезіі - після натягу верхні шари плівки фіксуються на нижніх без використання скотча, скоб або клею. Це прискорює процес пакування, робить його більш економічним.
Фізичні властивості. Стрейч-плівка харчова стійка до дії жирів, не руйнується, не змінює вихідних властивостей при контакті з ними. Вона вологонепроникна, ізолює продукти від дії сторонніх запахів. Разом з тим вона газопроникність, за рахунок чого всередині упаковки підтримується оптимальна для зберігання продуктів середовище (дихаюча харчова плівка).
Міцність. Матеріал стійкий до проколу і розриву, зберігає еластичність і щільність після пакування.
Щоб харчова стрейч-плівка зберігала початкові властивості, її рекомендується використовувати при зберіганні продуктів в сухих приміщеннях в діапазоні температур від +10 до + 30 ° C.